TUOTEVALIKOIMA:

Verkkokaupassamme myytävänä olevat tuotteet tulevat pääasiassa Euroopan alueelta. Tietyt tuoteryhmät ovat kokonaan eurooppalaista tuotantoa (esim. Sterling hopea, lukot ja nahkatuotteet). Laajennamme valikoimaamme jatkuvasti ja etsimme koko ajan erikoisia ja ehdottoman laadukkaita tarvikkeita koruntekijöille.

Otamme asiakkaidemme tarpeet ja toivomukset huomioon valikoimassamme. Meille voi lähettää ehdotuksia ja tuotetoiveita sähköpostilla info@gemelli.fi


TUOTEKORTIN TIEDOT:

Pyrimme kertomaan tiedot mahdollisimman kattavasti kunkin tuotteen tuotekortissa. Selvitämme materiaalitiedot etukäteen ja kyselemme myyjältä yksityiskohtia ennen kuin tuote päätyy valikoimaamme. Jos mahdollista, ilmoitamme myös tuotteen alkuperämaan (esim. kivihelmien kohdalla varmistamme, että myymme aitoa tavaraa, ei jäljennöksiä).

Tuotekortissa on yleensä aina mainittu materiaali ja koko. Kivihelmistä kerromme myös muodon, hionnan ja mahdollisen laatuluokituksen. Laatuluokitus löytyy myös useimmista makeanveden helmistä. Jos tuotetiedoissa on maininta Käsittely: -, tämä tarkoittaa, että kyseessä on käsittelemätön helmi/kivihelmi, siis värjäämätön, ei lämpökäsitelty, stabiloitu jne. Ainoa käsittely näissä tuotteissa on hionta, reiän poraus ja kiillotus.


TUOTEKUVAT: 

Kuvissa tuotteet ovat aina todellista kokoa suurempia! Tämä helpottaa tuotteiden yksityiskohtien tarkastelemista. Varmista aina tuotteen koko tuotekortin tiedoista!


LAATULUOKITUKSET:

Makeanveden helmien laatuluokitus:

Makeanveden helmillä on standardoitu laatuluokitus, joka perustuu helmen kokoon, pinnan laatuun, hohteeseen ja väriin. Helmen laatuluokat merkitään kirjaimilla/kirjainyhdistelmillä, AAA, AA, A, B jne. Käytössä on myös merkintöjä AA+, A+, A- jne. Näillä väliluokilla saadaan helmelle vielä täsmällisempi luokitus. Käytännössä laatuluokka B on vielä niin hyvä, ettei helmessä näy esim. suuria pintavirheitä: koloja, kuoppia tai huomattavia värivirheitä.

Suuri koko ei automaattisesti lisää helmen arvoa, jos muut kriteerit eivät täyty. Pieni laadukas helmi voi olla siis isoa helmeä arvokkaampi.

Pintarakenteen tulisi olla sileä, laatua heikentävät kuopat ja laikut. Himmeät kohdat helmen pinnassa heikentävät aina laatuluokkaa.

Hohde on eri asia, kuin kiilto. Huonolaatuinenkin helmi kiiltää, mutta hohde on helmen sisäistä hehkua, johon liittyy ns. iridisointi.

Väri on luonnonvärisissä helmissä yleensä tasainen, mutta värjättyjen helmien suhteen laatu voi vaihdella suurestikin.

Kivihelmien laatuluokitus:

Kivihelmillä ei ole standardoitua laatuluokitusta, mutta käytännössä tuottajilla on vakiintunut laadun arviointijärjestelmä, joka hyvin vastaa virallista laatuluokittelua. Kivihelmien laadun arviointi perustuu raakamateriaalin laatuun (eheys, sulkeumat), hiontaan ja yleensä työn laatuun, värin intensiteettiin ja sävyyn. Laatua voidaan parantaa erilaisilla käsittelyillä, esim. värjäyksellä voidaan korostaa kiven omaa väriä.

Olemme erityisen tarkkoja myymiemme helmien ja kivihelmien laadusta ja tarvittaessa voimme pudottaa toimittajiemme arvioimaa laatuluokkaa. Emme kuitenkaan koskaan nosta arvioitua luokitusta! Tilaamme suuren osan kivihelmistämme toimittajalta, jolla on oma 5-henkinen tiimi luokituksia varten. Luotamme yritykseen, jolla on kymmenien vuosien kokemus kivihelmistä ja niiden arvoimisesta. Luokittelemattomissa helmissä kiinnitämme erityistä huomiota hiontaan ja reiän poraukseen. Ärsyttävin vika muutoin kauniissa helmessä on vinoon porattu reikä! Tämä korostuu erityisesti ovaalin muotoisissa helmissä. Ainutlaatuiset ja upeat kivihelmet ansaitsevat myös huolellisen hionnan ja kiillotuksen. Näin niiden omat ominaispiirteet tulevat parhaiten esiin.Laadusta yleistä:

Markkinoilla on toimijoita, jotka myyvät tietoisesti tai tietämättään kivihelmiä, jotka eivät ole sitä, mitä tuotetiedoissa kerrotaan. Esim. amatsoniittina, joka on aitona arvokas, myydään värjättyä kvartsia (joskus nimellä Kiinan amatsoniitti), kirsikkakvartsi on lasia, samoin yleisesti opaalina myyty kissansilmälasi.

Jos käytät kiviä ns. voimakivenä, ole erityisen tarkka valinnoissasi!